Novi Sad
21.11.2014.
08:08 > 08:32
Zbog nelegalne seče drva u Nacionalnom parku "Fruška gora" od početka godine podneto je 38 krivičnih prijava.
  • Lazica

    21.11.2014 13:08
    Komentar Gerilcu
    Pa naravno da šumari rade u sprezi sa njima! Pogledaj ko su i odakle su Fruškogorki šumari! Donela ih Oluja gole i bose a pogledaj kakve sad kuće i vile imaju i kakva kola voze i gde im deca studiraju! "Po Amerikama jebo te bog"!! Najbogatiji ljudi šumari, političari i popovi.
  • petar

    21.11.2014 12:36
    Uradio sam veliku glupost sto sam letos bio u Svajcarskoj jer sam na taj nacin bolno shvatio koliko smo zaostali .
    Svetlosne godine smo daleko od njih po pitanju zastite suma i okolisa . Pa tamo se vodi racuna bukvalno o svakom listu .
    Tesko je uopste i opisati tako nesto .
    Doslo mi ja da placem kad sam se vratio i shvatio koliko smo beznadezno izgubljeni .
  • 21.11.2014 12:35
    @Scotch Bonnet
    Svima je jasno da nikada ništa nisi prijavio policiji.
  • Lazica

    21.11.2014 11:43
    Ma svi ste u pravu!
    Treba sačuvati šume i divljač! Da direktori i političari mogu da dovode strane partnere da ubijaju i da sklapaju povoljne aranžmane i zapošljavaju naše ljude!
    Malo satirično al morao sam da dodam malko ulja na vatru! Takvi smo mi Sremci!!
  • Gerila

    21.11.2014 11:37
    Prodali svoju, pa seku državnu šumu
    Nije Fruška gora Amazonska šuma pa da ne može da se iskontroliše ko je seče. Pojačana kontrola i ništa više. U tekstu se kaže da je uništeno 300m3 šume, to i nije neka velika šteta, ali bojim se da to nisu tačni podaci i da šumari rade u dilu sa tim lopovima. Šta mislite gde se seče badnjak. Za badnji dan ne možete proći kroz pijace od isečeng badnjaka, i njih niko ne kažnjava.
  • goran

    21.11.2014 11:35
    Nista novo za nedodjiju u kojoj vlada nepismen i halapljiv narod .
  • jovan

    21.11.2014 11:33
    Kakva drzava takva i briga o sumama .
  • Steva-NS

    21.11.2014 11:03
    Evo ponovna tema,za novu generaciju "đaka",koji treba da kažu nešto o očuvanju šuma.Nije lepo zadirati u rođačke odnose,pa se tu i ne može reći ništa,što nije rečeno!Posle svakog "pismenog",ostaje na zaduženim,da ocene domete znanja.Bilo bi lepo,kada bi se oglasili tačnim podacima,o "stvarnim kradljivcima"!
  • tina

    21.11.2014 10:17
    a tek
    Kada dodju rostiljdzije i kamperi iz grada urlajuci celu noc po sumi iza sebe ostave deponije smeca.A onda drze predavanja o zastiti Nacionalnog parka.Prosetajte do Popovice.Pogledajte ruglo koje ostane posle "civilizacijskog"vikendasenja.
  • Scotch Bonnet

    21.11.2014 09:22
    Lako je tudje unistavati
    Toliko o postovanju svoje okoline. Srbija je poznata po unistavanju svoje okoline.
    Treba samo videti kako se unistava priobalni deo Dunava izmedju Surduka i Krcedina, cak ni vocke nisu postedjene na privatnim parcelama.

    Prestao sam da prijavljujem ilegalnu secu policiji jer mi se smeju u lice uz podmuklo klimanje glavom sto mi tacno daje do znanja da znaju ko je u pitanju i da su najverovatnije u dobrim "finasijskim" odnosima sa drvokradicama.

    Dosta cesto vidim isti apatinac sa tri Stilovke i lovackim karabinom kako polako plovi prema ritu, ista osoba sa istim camcem lovi ribu nelegalnim mrezama i takodje vozi traktor sa prikolicom bez tablica a da lokalna policija ni okom nije trepnula.

    I sta cemo sad? Hocemo li zakon uzimati u svoje ruke?
  • Vlada

    21.11.2014 09:15
    ...
    Legalno uništavanje šumskog fonda koji obavlja firma NP Fruška Gora, ima nelegalnu konkurenciju u bednicima koji ne vide dalje od svoga nosa, to je CELA ISTINA.
  • JAZZ

    21.11.2014 09:01
    Pooštriti mere i oduzimati i testere i ostali alat...i sudski kažnjavati.
    Treba zaštiti našu Frušku koliko god je moguće.
    Sve u njoj propada.

    Nekada se više pazilo i brinulo o Fruškoj Gori !
  • Šumski čovek

    21.11.2014 08:48
    Pršti sačma i zvoni tester
    To što stoka neuka navikla na krađu pelješi šta stigne - to je jedno, a što radnici nacionalnog parka seju smrt na celim padinama? Briju motorkama sve odreda, a pošumljavanje - ništa! A da ne pričam o strvu koji ostave za sobom, od kesa, plastičnih flaša i raznog drugog đubreta, do kamp kućica i prikolica koje im čuvaju odvezani šarplaninci. Šumske puteve su preorali teškom mehanizacijom kojom izvlače građu. Jedino u NP "Fruška gora" svako može da upadne, poseče drvo, zapali vatru, odvrne Cecu do panja. I nikom ništa! Lovci pustoše gde stignu, niko ih ne pita ništa i nikome ne odgovaraju. A da ne govorim o delu parka koji je vraćen SPC. Tu je iskorenjena borovina, sistematski sađena pedesetih i šezdesetih godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna